Mijn naam is Rene Pelt, geboren in De Gouwe, en woonachtig in Hoogwoud. Na diverse opleidingen en werkzaamheden werk ik nu ruim twintig jaar als ZZP'er in de horeca, maar de kern van mijn werkzaamheden bestaat uit montage in de bouw.

Vanaf de oprichting in 1990 ben ik betrokken bij Zomerpop waarvan tien jaar als secretaris. In die hoedanigheid heb ik als vrijwilliger aan alle projecten bijgedragen. De sportievelingen kennen mij van sportcentrum de Weyver, aan het werk of in de functie van voorzitter van ZHO. Vanuit o.a. het jongerenwerk ontstond in 2004 de Liberale Partij Opmeer met één zetel in de raad. Niet groot; maar de fractie/achterbanvergadering bezocht ik graag. Na deze vier jaar heb ik mij aangemeld bij Gemeentebelangen omdat deze partij over een goede achterban beschikt met veel betrokkenheid en een stevig programma van wensen en eisen.

 

 Ik ben sinds 2006 raadslid en lid van de Commissie Ruimte dat mij, met het oog op mijn beroep, een andere kijk geeft op de verblijf- en leefruimten in Nederland. Ik neem mijn bouwkennis mee in wat ik lees in de stukken van de gemeente en vakliteratuur. Verantwoordelijk beleid op de lange termijn is heel belangrijk. Een focus op 2018 lijkt ver weg, maar is, gezien de ruimtelijke ontwikkelingen van de laatste decennia, van groot belang. Maar ook op korte termijn: de spiegel bij de kruising van het Kerkhuis en het looppad bij de Hogeweg. Wij leven in een snelle samenleving omdat de burger door gezamenlijke initiatieven en sociale media de gemeente snel vindt en de controlerende taak van het raadslid kan toetsen. Ik zet mij graag in om de lokale democratie springlevend te houden.